lunes, 18 de febrero de 2008

ETXAURI: Entre Kale Borroka i els pinxos.

Uoooola que tal?, Naltres (Txexu i jo), vam tornar d'un viatge de vacances de 9 dies pel Nord, més concretament per Pamplona. Hem estat a Etxauri tots els dies i us ho recomano.

Aquesta escola, té entre 500 i 600 vies d'un calcari boníssim i tot tipus d'inclinacions, mur vertical, lleugerament desplomat, molt desplomat i algun sostre.

És una escalada molt tècnica i exigent en general, i si us poseu en una via vella, podeu flipar amb lo dur que està el grau (per experiència), però això també ens passa a Lleida.

Vam visitar sectors com Kale borroka, Arrano Beltza, Las Trampas, etc, podeu consultar els croquis dels sectors més nous a l'Escalar nº54, i lo demés en les guies de escalda en Navarra, i no sé si surt a la guia d'Euskalerria (algú ho sap?).

En definitiva, una franja de mes de 2km plena de víes de molta calitat, orientació totalment sur, sol tot el dia, inclús els dies que no feia aire i estava el cel ras, teniem fins i tot calor. Ara bé, el dia que estava núvol i amb aire, era tot el contrari, un fred polar del copón, o sigui no està de més el plumes, gorro i guants a la motxilla.

Us ho recomando 100%, el lloc és impressionant, l'entorn guapíssim les vies boníssimes i sempre hi ha penya trepant a qui poder consultar algun dubte.

Encadenaments destacats:
Txexu:
- Txota zikinak 7c al 2on (duríssim) - Sector KALE BORROKA
- Kale Borroka 7c+ al 2on (clàssica) - Sector KALE BORROKA
- Atxiloketa=Tortura 7c+ al 2on - Sector KALE BORROKA
- un 7c+ sense nom de 35 mts al 3er - Sector ARRANO BELTZA

Domènec:
- Kale Borroka 7c+ al 2on (clàssica) - Sector KALE BORROKA
- Atxiloketa=Tortura 7c+ al 2on - Sector KALE BORROKA

Bé nens/nenes, us recomano una visita a Etxauri, naltres estàvem instalats en una pensió al centre de Pamplona i cada dia anàvem i tornàvem de Etxauri (18km), així estàvem al costat dels baretos de pinxos i de la zona de festa per la nit,ja,ja,ja.

Rés més, ull amb els voltors que son una plaga.

Saluuuuuuuuuuut i viatges fanàtics.


1 comentario:

Anónimo dijo...

¡Que sorpresa!, hola Domenec, me alegro que os haya gustado esta zona, a ver si repetís, soy Itziar nos conocimos el pasado viernes en Iruña, soy la que se fue en el segundo taxi. Le comente a Karol (la rubia), que quedamos fatal porque nos fuimos casi sin despedirnos, así que ahora tengo oportunidad de hacerlo. Aunque no pertenezco al mundillo este de la escalada la verdad es que molan mucho las fotos y da un poco de envidia, me hubiera gustado hablar más de este tema con vosotros. Así que como me he enterado a medias de tu historia de Etxauri en catalán si te apetece me la cuentas en castellano. Te doy una dirección, txapitzi@yahoo.es
Besos, y espero respuesta.